Close

GRATIS JURIDISCH ADVIES

Voor vrouwen, door vrouwen

ADVIES

Welkom op de site van de Vrouwenrechtswinkel Nijmegen! Ons team bestaat uit enthousiaste rechtenstudentes met verschillende expertises. De medewerksters kunnen zodoende advies en informatie verstrekken over allerhande juridische kwesties. Al sinds 1986 is de Vrouwenrechtswinkel daarin actief. Een advies kan onder andere informatie inhouden over uw rechtspositie en de verdere mogelijke stappen die u kunt zetten om uw juridische probleem op te lossen of kan een verwijzing zijn naar een advocaat of mediator. Verder kan onze hulp bestaan uit het bemiddelen met de persoon of instantie waar u problemen mee heeft. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het schrijven van een brief. Het advies dat wij geven is altijd gratis. U kunt er bovendien vanuit gaan dat we de door u gegeven informatie met de grootste vertrouwelijkheid zullen behandelen.

De Vrouwenrechtswinkel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de door haar gegeven adviezen. Download hier ons exoneratiebeding: (Pdf over aansprakelijkheid hieronder)

RECHTEN

De Vrouwenrechtswinkel Nijmegen is onder andere gespecialiseerd in het geven van advies en informatie in de onderstaande rechtsgebieden. Heeft u een vraag die betrekking heeft op een rechtsgebied die hier niet genoemd wordt? Komt u dan ook gerust langs tijdens onze spreekuren of bel voor een afspraak.


ONZE RECHTSGEBIEDEN


VROUWEN

Voor vrouwen, door vrouwen. Zo luidt het motto en het statutaire doel van de Vrouwenrechtswinkel Nijmegen. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van advies en informatie rondom de rechtspositie van vrouwen, omdat wij ons zeer bewust zijn van de (nog immer) bijzondere maatschappelijke positie van de vrouw. U kunt daarom bij ons rekenen op een advies op maat dat rekening houdt met deze maatschappelijke positie. Zoals u ook onder de header ‘ons team’ ziet, hebben wij een team dat alleen uit vrouwen bestaat.

LOOP BIJ ONS BINNEN, OF MAAK EEN AFSPRAAK

Gratis juridisch advies met betrekking tot al uw vragen over onder meer echtscheiding, ontslag, huurrecht, sociale zekerheid, vreemdelingenrecht en huiselijke geweld.


Kom gerust naar een spreekuur of bel ons via tel. 024- 324 08 55 (alleen bereikbaar tijdens een spreekuur).


Spreekuren:

  • Maandag     09:30 - 11:30
  • Dinsdag       19:00 - 20:30
  • Donderdag    19:00 - 20:30

Inloopspreekuur

Wilt u langskomen op een spreekuur? U hoeft daarvoor geen afspraak te maken. Wij stellen ten doel u zo goed en snel mogelijk te  helpen bij uw problemen. Hiervoor is het aan te bevelen dat u de bij uw problemen relevante brieven of stukken (bijv. een arbeidsovereenkomst of brief) meebrengt naar het spreekuur of voorafgaand uw komst mailt. 


Twijfelt u of bepaalde stukken belangrijk zijn voor ons om in te zien? Hierover kunt u vooraf uw komst ook gerust contacteren. Bel ons tijdens een spreekuur of stuur een mail. 


Afspraak maken?

Alhoewel u voor een bezoek geen afspraak hoeft te maken, kunt u er wel altijd een maken. Bel ons tijdens een spreekuur of stuur een mail (onze contactgegevens staan verder naar beneden).


Een afspraak is aan te bevelen. Dat biedt u namelijk de gelegenheid om vooraf informatie over uw problemen door te geven waardoor onze medewerksters vóór uw komst al uw zaak kunnen onderzoeken. In dat geval kan er bij uw komst eerder ingegaan worden op de informatie, die in de tussentijd is gevonden en kunnen wij u al mogelijk van een advies of antwoord voorzien. 


Is het voor u niet mogelijk om ons te bezoeken?


Stel uw vragen dan via: vrouwenrechtswinkelnijmegen@gmail.comBinnenkomst

Als u gearriveerd bent in het pand, zit rechts van uw gezichtspunt de spreekkamer van de rechtswinkel. Klop op de deur van de spreekkamer en wij weten dat u er bent. Het is mogelijk dat onze medewerksters in gesprek zijn. Een medewerkster laat u dat dan even weten. Op het bankje tegenover de spreekkamer kunt u dan zolang plaatsnemen. 


Wij bieden de mogelijkheid om het gesprek tijdens een van onze spreekuren in het Turks of Engels te voeren, mits vooraf en tijdig aangegeven.


          

NEEM CONTACT MET ONS OP

NIEUWS

REVIEWS

NEEM CONTACT MET ONS OP

DRAAGT U ONS EEN WARM HART TOE?

DONEER HIER:

Doneren via IDEAL

024-3240855

vrouwenrechtswinkelnijmegen@gmail.com

VRIJWILLIGER WORDEN?

Vrijwilliger worden?

Ben jij een vrouwelijke rechtsstudent en wil jij ons team versterken? Stuur een mailtje naar: vrouwenrechtswinkelnijmegen@gmail.com of kom eens langs tijdens onze spreekuren.

 

 

×
Top