Close

GRATIS JURIDISCH ADVIES

Voor vrouwen, door vrouwen

ADVIES

Welkom op de site van de Vrouwenrechtswinkel Nijmegen! Ons team bestaat uit enthousiaste rechtenstudentes die advies geven De medewerksters van de Vrouwenrechtswinkel Nijmegen geven sinds 1986 juridisch advies en informatie aan vrouwen in Nijmegen en omstreken. Dit advies kan onder andere inhouden: een verwijzing naar een advocaat of mediator, informatie over uw rechtspositie en de verdere mogelijke stappen die u kunt zetten om uw juridische probleem op te lossen. Het advies dat wij geven is altijd gratis. U kunt er bovendien vanuit gaan dat we de door u gegeven informatie met de grootste vertrouwelijkheid zullen behandelen.

De Vrouwenrechtswinkel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de door haar gegeven adviezen. Download hier ons exoneratiebeding: (Pdf over aansprakelijkheid hieronder)

RECHTEN

De Vrouwenrechtswinkel Nijmegen is onder andere gespecialiseerd in het geven van advies en informatie in de onderstaande rechtsgebieden. Heeft u een vraag die betrekking heeft op een rechtsgebied die hier niet genoemd wordt? Komt u dan ook gerust langs tijdens onze spreekuren of bel voor een afspraak.


ONZE RECHTSGEBIEDEN


VROUWEN

Voor vrouwen, door vrouwen. Zo luidt het motto en het statutaire doel van de Vrouwenrechtswinkel Nijmegen. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van advies en informatie rondom de rechtspositie van vrouwen, omdat wij ons zeer bewust zijn van de (nog immer) bijzondere maatschappelijke positie van de vrouw. U kunt daarom bij ons rekenen op een advies op maat dat rekening houdt met deze maatschappelijke positie. Zoals u ook onder de header ‘ons team’ ziet, hebben wij een team dat alleen uit vrouwen bestaat.

LOOP BIJ ONS BINNEN, OF MAAK EEN AFSPRAAK

Gratis juridisch advies met betrekking tot al uw vragen over onder andere echtscheiding, ontslag, huurrecht, sociale zekerheid, vreemdelingenrecht en huiselijke geweld.


Heeft u behoefte aan juridisch advies voor uw probleem? Kom gerust langs op een spreekuur (onderaan vindt u een overzicht van onze spreekuren) of bel ons via tel. 024- 324 08 55.


De spreekuren zijn op basis van inloop. Dit houdt in dat u geen afspraak hoeft te maken om naar een spreekuur te komen. Ook kunt u ons telefonisch bereiken tijdens de spreekuren, indien u niet in de gelegenheid bent om naar een spreekuur te komen. Verder kunt u buiten de spreekuren naar ons bellen. Als u een bericht inspreekt, dan belt een medewerkster u tijdens het eerst volgende spreekuur terug.


Een afspraak kan ook worden gemaakt. Een afspraak gaat echter alleen binnen de tijden van onze spreekuren. Voor een afspraak kunt u ons bellen of mailen. Met een afspraak heeft u de zekerheid dat de medewerksters voorrang geven aan de behandeling van uw vragen tijdens het spreekuur (i.v.m. andere bezoekers).


Alle bezoekers, die in de wachtkamer arriveren binnen de tijd van een spreekuur, worden geholpen door onze medewerksters.


U kunt uw vragen ook stellen via vrouwenrechtswinkelnijmegen@gmail.com


Spreekuren:

  • Maandag  09:30 - 11:30
  • Dinsdag  19:00 - 20:30
  • Donderdag  19:00 - 20:30

Het is mogelijk om tijdens het spreekuur het gesprek te voeren in het Engels of Turks als u dat tijdig vooraf aangeeft.


Aangepaste spreekuren tijdens de zomerperiode:

Tijdens de zomerperiode gelden aangepaste momenten voor het spreekuur. In de maanden juli en augustus zullen er alleen spreekuren zijn op de donderdagen van 19:00 uur tot 20:30 uur. 

Tijdens de zomerfeesten (13 juli tot en met 20 juli) is de Vrouwenrechtswinkel gesloten. 

NEEM CONTACT MET ONS OP

NIEUWS

REVIEWS

NEEM CONTACT MET ONS OP

DRAAGT U ONS EEN WARM HART TOE? 

DONEER:

024-3240855

vrouwenrechtswinkelnijmegen@gmail.com

VRIJWILLIGER WORDEN?


Vrijwilliger worden?

Ben jij een vrouwelijke rechtsstudent en wil jij ons team versterken? Stuur een mailtje naar: vrouwenrechtswinkelnijmegen@gmail.com of kom eens langs tijdens onze spreekuren.

 

 

×
Top