Close

GRATIS JURIDISCH ADVIES

Voor vrouwen, door vrouwen

ADVIES

Welkom op de site van de Vrouwenrechtswinkel Nijmegen! Ons team bestaat uit enthousiaste rechtenstudentes met verschillende expertises. De medewerksters kunnen zodoende advies en informatie verstrekken over allerhande juridische kwesties. Al sinds 1986 is de Vrouwenrechtswinkel daarin actief. Een advies kan onder andere informatie inhouden over uw rechtspositie en de verdere mogelijke stappen die u kunt zetten om uw juridische probleem op te lossen of kan een verwijzing zijn naar een advocaat of mediator. Verder kan onze hulp bestaan uit het bemiddelen met de persoon of instantie waar u problemen mee heeft. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het schrijven van een brief. Het advies dat wij geven is altijd gratis. U kunt er bovendien vanuit gaan dat we de door u gegeven informatie met de grootste vertrouwelijkheid zullen behandelen.

De Vrouwenrechtswinkel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de door haar gegeven adviezen. Download hier ons exoneratiebeding: (Pdf over aansprakelijkheid hieronder)

RECHTEN

De Vrouwenrechtswinkel Nijmegen is onder andere gespecialiseerd in het geven van advies en informatie in de onderstaande rechtsgebieden. Heeft u een vraag die betrekking heeft op een rechtsgebied die hier niet genoemd wordt? Komt u dan ook gerust langs tijdens onze spreekuren of bel voor een afspraak.


ONZE RECHTSGEBIEDEN


VROUWEN

Voor vrouwen, door vrouwen. Zo luidt het motto en het statutaire doel van de Vrouwenrechtswinkel Nijmegen. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van advies en informatie rondom de rechtspositie van vrouwen, omdat wij ons zeer bewust zijn van de (nog immer) bijzondere maatschappelijke positie van de vrouw. U kunt daarom bij ons rekenen op een advies op maat dat rekening houdt met deze maatschappelijke positie. Zoals u ook onder de header ‘ons team’ ziet, hebben wij een team dat alleen uit vrouwen bestaat.

LOOP BIJ ONS BINNEN, OF MAAK EEN AFSPRAAK

Gratis juridisch advies met betrekking tot al uw vragen over onder meer echtscheiding, ontslag, huurrecht, sociale zekerheid, vreemdelingenrecht en huiselijke geweld.


Kom gerust naar een spreekuur of bel ons via tel. 024- 324 08 55.


Spreekuren:

  • Maandag     09:30 - 11:30
  • Dinsdag       19:00 - 20:30
  • Donderdag    19:00 - 20:30


Inloop

Als u langs wilt komen, hoeft u geen afspraak te maken.


Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen we u relevante papieren (bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst of brieven, die u heeft ontvangen van de gemeente of een andere instelling) mee te nemen naar het spreekuur.


Voor vragen over papieren, die u onlangs heeft ontvangen, kunt u ons gerust een mail sturen!


Afspraak maken?

Daarvoor kunt u ons bellen of mailen (onze contactgegevens ziet u verder beneden).


Een afspraak kunnen wij aanraden, want het biedt u de gelegenheid om alvast wat over uw problemen te vertellen of vragen kenbaar te maken. Door middel van de vooraf doorgekregen informatie kunnen onze medewerksters zich vóór uw komst over uw situatie buigen.Of stel uw vragen via: vrouwenrechtswinkelnijmegen@gmail.comBinnenkomst

Bent u gearriveerd in het pand, waarin ons kantoor gelegen is, dan ziet u meteen rechts van u onze spreekkamer. U kan ons laten weten dat u er bent door te kloppen op de spreekkamerdeur. Vervolgens kunt u plaatsnemen op het bankje tegenover de spreekkamer. We ontvangen u dan zo spoedig mogelijk.Wij bieden de mogelijkheid om het gesprek tijdens een van onze spreekuren in het Turks of Engels te voeren, mits vooraf en tijdig aangegeven.


          

NEEM CONTACT MET ONS OP

NIEUWS

REVIEWS

NEEM CONTACT MET ONS OP

DRAAGT U ONS EEN WARM HART TOE?

DONEER HIER:

024-3240855

vrouwenrechtswinkelnijmegen@gmail.com

VRIJWILLIGER WORDEN?

Vrijwilliger worden?

BestuurBen jij een vrouwelijke rechtsstudent en wil jij ons team versterken? Stuur een mailtje naar: vrouwenrechtswinkelnijmegen@gmail.com of kom eens langs tijdens onze spreekuren.

 

 

×
Top